Majitel firmy dlouhodobě onemocněl. Jeho nepřítomnost zasadila velmi silnou a především nečekanou ránu pro chod společnosti. Ze dne na den musela veškeré řízení převzít paní Rašková, partnerka majitele.

Majitel firmy dlouhodobě onemocněl. Jeho nepřítomnost zasadila velmi silnou a především nečekanou ránu pro chod společnosti. Ze dne na den musela veškeré řízení převzít paní Rašková, partnerka majitele.  

“Najednou vedení celé firmy padlo na mě, kdy jsem ke své práci a k svým zákazníkům musela ještě přijmout zákazníky od mého muže, protože on je majitel firmy, plus jeho práci včetně banky, kompletní administrativy, účetnictví, ekonomického plánování,” popisuje Romana Rašková.  

Jak to vše zvládnout a nezbláznit se? Najmout do firmy nového manažera? Jak dlouho potrvá proces zaučování? Kolik takový člověk bude stát a najdeme ho vůbec?

Takové otázky si pokládala paní Rašková při stanovování následných kroků.

V ten správný moment se k ní dostala informace o virtuálním asistentovi APUtime, který nechybuje, pracuje ve dne v noci a je znám svou vysokou efektivitou.  

“Potřebovala jsem vedle sebe něco, někoho, nějakou energii, která mi pomůže vést tu společnost. Byl to přesně ten moment, kdy jsem potřebovala vedle sebe kámoše, parťáka, ředitele, projekťáka a plánovače práce. A tohle vše mi splnil APUtime, úplně do posledního detailu,” doplňuje Romana Rašková.

Možná to zní jako sci-fi, jako něco nereálného. Snad si kladete i otázky, jak může stroj nahradit člověka? Nejde ani tak o to, že stroj někoho nahradí. Jde spíše o to, že převezme úkoly a činnosti, které mají jasný algoritmus, které se opakují. Člověk pak na mnohé nemusí myslet a uvolní mozkovou kapacitu. Myslet totiž na všechny termíny, na všechny úkony, na veškeré následné kroky po splnění těch předešlých, plánování a reagování na změny. To vše bere mnoho energie a spoustu času a kvůli tomu pak člověk nemá dostatek prostoru na samotnou práci.  

Stejný počet zakázek jako v roce 2019

“S ohledem na to, že nám vypadl ten hlavní motor, což je majitel, který sjednává zakázky, jsme zjistili, že i díky APUtime jsme na stejných zakázkách bez obchodní činnosti (pozor, to je ta nejdůležitější informace: bez toho, aniž bychom sjednávali nové zakázky) jako v roce 2019. To je pro nás velmi důležité číslo, protože jsem zjistila, že nám pomohl zachránit mnoho zakázek jen proto, že se o nich vědělo, protože byly zapsány a protože žily svým životem,” popisuje paní Rašková s nadšením přínos APUtime.

Představte si, že jste v podobné situaci. Že přijdete o nejdůležitější osobnost firmy a ještě musíte čelit veškerým okolnostem ohledně pandemie. A i v takové situaci dosáhnete na stejné výsledky jako v období před koronavirem.

To je naprosto úžasná reference a důkaz toho, že virtuální projektový manažer je všestranný a umí pomáhat doslova na míru dané společnosti.

Z této spolupráce máme obrovskou radost a přejeme, ať se kolektivu ve společnosti MakoPrint daří zvládat veškeré kvantum práce s klidem a s úsměvem.